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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
22/08/2019 |
Autor : |
ERREA, E.; PEYROU, J.; SECCO, J.; SOUTO, G. |
Afiliación : |
EDUARDO ERREA; JUAN PEYROU; JOAQUÍN SECCO; GONZALO SOUTO. |
Título : |
Transformaciones en el agro uruguayo: nuevas instituciones y modelos de organización empresarial. |
Fecha de publicación : |
2011 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo, UY: Universidad Católica del Uruguay, 2011. |
Páginas : |
204 p. |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
Agradecimientos. Prólogo. 1. Resumen y conclusiones. 2. Objetivos y justificación de la investigación. 2.1. Justificación de la investigación. 2.2. Objetivos de la investigación. 2.3. Metodología.3. El contexto para las transformaciones organizativas en el agro. 3.1. El escenario global. 3.2. La dinámica agropecuaria. 3.3. Las innovaciones en ciencia. tecnologia y gerencia. 4. Los cambios organizativos y las transformaciones en el sector agropecuario. 4.1. Los fundamentos de los cambios organizativos. 4.2. Principales tendencias de la organización agropecuaria en Uruguay. 4.3. Tendencias globales en la organización agropecuaria. 5. Las nuevas formas de organización y gestión en la producción agropecuaria. 5.1. Las transformaciones en la agricultura de granos. 5.2. Las transformaciones en la cadena de la carne vacuna. 5.3. Una aproximación a los impactos a nivel social y local. Bibliografla consultada. Anexos. 1. La ganaderia en los principales paises. 2. Análisis de indicadores de bienestar en la zona agrícola del país. 3. Lista de entrevistados. Los autores. |
Palabras claves : |
AGRONEGOCIOS; PRODUCTIVIDAD; SECTOR AGROPECUARIO; URUGUAY. |
Thesagro : |
INNOVACION; SECTOR AGRARIO. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
09/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 1 |
Autor : |
RIVAS, F.; FORNES, F.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.; AGUSTÍ, M. |
Afiliación : |
CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Changes in carotenoids and ABA content in Citrus leaves in response to girdling. |
Fecha de publicación : |
2011 |
Fuente / Imprenta : |
Scientia Horticulturae, 2011, v.127, no.4, p.482-487. |
ISSN : |
0304-4238 |
DOI : |
10.1016/j.scienta.2010.11.010 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 31 August 2010 / Received in revised form 11 October 2010 / Accepted 9 November 2010. |
Contenido : |
ABSTRACT.
The effect of girdling on abscisic acid, carotenoids content, xanthophylls cycle and non-photoquemical quenching was studied in leaves from different shoot types of containerized two-year-old 'Loretina' mandarin during spring flush period. Girdling increased abscisic acid in young leaves and decreased it in mature leaves. These changes were accompanied by a significant increase in leaf carotenoids, carotenoids:chlorophylls ratio, xanthophylls and xanthophylls cycle pool size and its de-epoxidation state in vegetative and multiflowered young leafy shoots. However, changes in de-epoxidation state did not correlate with the energy-dependent non-photochemical quenching. The role of carotenoids and abscisic acid as photoprotecting agents during the oxidative stress caused by girdling is discussed. In conclusion, this study provides evidence linking carotenoids-based photoprotecting mechanisms in the response to the stress induced by girdling in Citrus trees.
© 2010 Elsevier B.V. |
Palabras claves : |
Abscisic acid; Oxidative stress; Photoprotection; Pigments; Xanthophylls cycle. |
Thesagro : |
ACIDO ABSCISICO; CITRUS. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 01907naa a2200289 a 4500 001 1012829 005 2019-10-09 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0304-4238 024 7 $a10.1016/j.scienta.2010.11.010$2DOI 100 1 $aRIVAS, F. 245 $aChanges in carotenoids and ABA content in Citrus leaves in response to girdling.$h[electronic resource] 260 $c2011 500 $aArticle history: Received 31 August 2010 / Received in revised form 11 October 2010 / Accepted 9 November 2010. 520 $aABSTRACT. The effect of girdling on abscisic acid, carotenoids content, xanthophylls cycle and non-photoquemical quenching was studied in leaves from different shoot types of containerized two-year-old 'Loretina' mandarin during spring flush period. Girdling increased abscisic acid in young leaves and decreased it in mature leaves. These changes were accompanied by a significant increase in leaf carotenoids, carotenoids:chlorophylls ratio, xanthophylls and xanthophylls cycle pool size and its de-epoxidation state in vegetative and multiflowered young leafy shoots. However, changes in de-epoxidation state did not correlate with the energy-dependent non-photochemical quenching. The role of carotenoids and abscisic acid as photoprotecting agents during the oxidative stress caused by girdling is discussed. In conclusion, this study provides evidence linking carotenoids-based photoprotecting mechanisms in the response to the stress induced by girdling in Citrus trees. © 2010 Elsevier B.V. 650 $aACIDO ABSCISICO 650 $aCITRUS 653 $aAbscisic acid 653 $aOxidative stress 653 $aPhotoprotection 653 $aPigments 653 $aXanthophylls cycle 700 1 $aFORNES, F. 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 700 1 $aAGUSTÍ, M. 773 $tScientia Horticulturae, 2011$gv.127, no.4, p.482-487.
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